Projectmanagement

Het managen van projecten gaat in onze ogen over het effectief laten samenwerken van mensen. Mensen met een diversiteit aan expertises en vaardigheden, die samen werken aan het realiseren van doelstellingen van de opdrachtgever.


Implementeren

Het ontwikkelen van producten, systemen en concepten en optimaliseren van procesbeschrijvingen zijn slechts een deel van ieder project. Het rendement wordt behaald met de implementatie van de verandering. Daarom starten wij met het resultaat van de implementatie voor ogen en betrekken alle belanghebbenden vanaf het begin bij het project.


Betrekken belanghebbenden

Bij het implementeren van veranderingen (producten, systemen, enz.) zijn veel partijen betrokken, ieder met zijn eigen belang. Gebruikers, managers van betrokken afdelingen, beheerders van systemen, interne en externe regelgevende instanties en kwaliteitsmanagers hebben ieder een eigen belang bij een project. Deze belangen brengen wij bij de aanvang van ieder project in kaart en stemmen wij af voor het bereiken van een optimaal resultaat.


Stakeholdermanagement

Gebruikelijke methodieken voor stakeholderanalyse en stakeholdermanagement schieten in onze ogen veelal tekort bij het betrekken van belanghebbenden bij projecten. Deze gaan vooral uit van het minimaliseren van de inspanningen richting stakeholders. Wij vaan uit van een maximale betrokkenheid van belanghebbenden om een optimaal resultaat te bereiken.


Performance

Bestaande performancemanagement methodieken (zoals Lean Management en Scrum voor projecten) leren ons dat het creëren van commitment, eigen verantwoordelijkheid en het zichtbaar maken van voortgang helpt om effectief en efficiënt projectresultaat te bereiken. Wij passen deze principes in onze projecten met succes toe.


Prince2

Best practices als Prince2 zijn een goed hulpmiddel om basisprincipes voor ieder project op een standaard wijze geregeld te hebben. Wij passen de principes van Prince2 toe bij het voeren van projectmanagement om onze focus te kunnen leggen op die aspecten, waarin onze toegevoegde waarde zit. De principes van Prince2 passen wij met beleid toe al naar gelang de omvang, complexiteit en risico's van het project deze vereisen.

Wilt u meer weten over onze projectaanpak? Neem gerust contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Prangelaar 31
  3931 RB Woudenberg
  T 033 2867707
  E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  KvK 32128346
  BTW NL818739411801
  NL26INGB0005341148